2022. október 31., hétfő

Kedvenc rúzsaim őszre

 Üdv mindenki!

Kellemes Halloweent, annak, aki tartja, kellemes hétfőt, annak, aki nem! Ma ilyen online receptstílusban fogom nektek megmutatni az idei ősszel legtöbbet használt, leginkább kedvelt rúzsaimat, úgyhogy ha valakit nem érdekel a bejegyzés személyes része, az tekerjen az első kép alá, ott fog kezdődni a posztnak a valódi tartalma - előtte pedig egy kis személyes beszámoló arról, hogy hol tartok a küzdelmemben a fejem ellen (amiről egyébként egyre könnyebb írnom és beszélnem is).

Idén először érzem úgy, hogy a Halloween nem hozott annyira lázba októberben, ami bár fura, kimondottan jó érzés. Az egész évem úgy telt, hogy megkaptam a horror és thriller adagomat mind könyvekben, mind filmekben és sorozatokban, mind videójátékokban, és hát...zenében is. Bár jobban vigyorogtam, mint a tökeim, amikor díszítettem, úgy érzem ez az évem teljesen jól telt horror-szempontokból...Mindezt úgy írom, hogy a Halloweent csupán "popkultúrális" eseményként határozom meg...Azt hiszem az idei évemről a legtöbb szempontból elmondhatom, hogy "egész évben Halloween volt", ugyanakkor be kell ismernem, hogy nálam ez csak simán normális, kultúrálisan kielégítő év volt, aminek semmi köze nincs a halottakhoz. Bár a Halloweent többnyire "kifogásnak" használtam, hogy végre legyen létjogosultsága az ízlésemnek és érdeklődéseimnek, rájöttem, hogy erre nem igazán van szükségem már...A tökeimet és engem sem érdekel az ilyesmi már, ugyanúgy élvezhetek nyár közepén egy kellemes őszi borzongást, mint akármikor máskor. Igazából ennek egy sokkal komolyabb lelki oka van, az életem nagy része azzal telt, hogy a környezetem nagy része megkérdőjelezte még a létjogosultságomat is...Minden döntésem, választásom, és gondolatom és én magam is mindig szar voltam, amit agresszívan vagy passzív agresszívan, de mindig a tudomásomra juttattak...Nem tudom, hogy a gyógyulási folyamatomnak melyik része segített hozzá, de most ősszel arra jutottam, hogy ennek a dolognak az elengedésén fogok dolgozni...és sikerült! Szóval mostantól bárki próbálhat támadni azért, mert bölcsész vagyok, vega vagyok, nem iszok alkoholt, zöld a hajam, túl sokat sminkeltem, imádom az ijesztő dolgokat, mozgás helyett inkább olvasok, az időm nagy részét feketében töltöm, a nyulam tartása miatt (majd egyszer bemutatom nektek, lassan két éve van nálam, a világ legédesebb kis tündérbogyója), lényegében bármelyik mást nem érintő döntésem miatt. Túlságosan jól érzem magam a kis világomban, hogy ezek az emberek belekavarjanak, és mindenféle probléma nélkül kizárom őket az egész életemből is...Bár eddig is tudtam, és jól éreztem magam a kis dolgaimmal, mostanra sikerült eljutnom arra a szintre, hogy eléggé tisztelem magam hozzá, hogy az ilyenekre NE pazaroljak semmi időt.

Az idei csoportkép
Termékek balról jobbra: Oulac Velvet Matte (Y05, Indian Summer); NYX Lingerie Push-Up (LIPLIPLS12, Exotic); NYX Lingerie Push-Up (LIPLIPLS20, French Maid); NYX Shine Loud (SLHP08, Overnight hero); NYX Suede Matte (SDMLS28, Soft Spoken); Catrice Vegan Collagen Matt (090, Be Elegant); TheBalm Meet Matt(e) Hughes mini (Trustworthy)
A legfeltűnőbb változást azt hiszem az jelenti az elmúlt évekhez képest, hogy idén a melegebb, fáradt narancsos pirosak illetve a hűvösebb, szürkés-lilás árnyalatok voltak/vannak középpontban, míg az elmúlt években a sötét, füstös színeket használtam inkább (bordó különböző árnyalatai, sötétbarna, sötétlila). Ez a változás teljes mértékben a hajszínemhez köthető, ugyanis korábban sötét, ciklámenbe hajló vörös hajam volt, ami nem ad annyi mozgásteret, mint a türkizbehajló zöld. Kétféle színt kedvelek, a sötét, füstös (szürkés) árnyalatokat, és az extra élénk színeket, és utóbbit sajnos nem igazán tudom a vörösömhöz párosítani. Ez a fajta kreatív szabadság hiányozni fog, de már másfél éve trópusi zöld a hajam, és kezdem unni - mielőtt feketére váltok (ami a legpraktikusabb váltó szín, mert a következő félévben fogok végezni és nem látszik, ha lenő, meg teljesen el tudja fedni a zöldet is), mindenképp szeretnék még egy élénk fűzöldet is kipróbálni, aztán szépen lassan visszatérek a vörösömhöz, és a behatárolt színkészlethez. A  színmintákon a felső képen látható sorrendben láthatóak a termékek.
napfényben, balról jobbra: Indian Summer; Exotic; French Maid; Overnight Hero; Soft Spoken; Be Elegant; Trustworthy
Az Oulac márka ajakrúzsainak felfedezése az év egyik legnagyobb találata volt. A csomagolás elképesztően elegáns, súlyos, minőségi érzetet ad. A benne lévő termék kicsit púderesebb állagú, de gyönyörűen siklik, egyenletesen, pigmentáltan terül el az ajkakon. A rúzs alakja rendkívül kényelmessé teszi a felvitelt ajakkontúr nélkül is, és a rúzs minősége sem igényel ajakkontúrt. Egyáltalán nem folyik el, nem ül be a ráncokba, és még az ivást is egész jól bírja: bár mindent megfog, amihez ér, nagyon minimálisan kopik csak és néhány ajak összepréselés után újra egyenletesnek tűnik az árnyalat. A viselése nagyon kellemes, egyáltalán nem nehezíti el az ajkakat és nem is szárít. Az árát olyan közép/magas drogériás szintre tenném, nagyjából a L'oréal sminktermékeihez hasonlítanám az árazást,
A NYX push-up ajakrúzsai már tavaly is bekerültek a kedvenceim közé. Nagyon kényelmes a viseletük, nem szárítanak, igazán tartósak, és szerintem ezek az egyetlen olyan rúzsok, amikkel természetes módon tudja az ember túlrajzolni az ajkak vonalát. Precízen lehet vele dolgozni, nagyon szép, egyenletes, pigmentált eredményt lehet elérni vele, és nagyon szépen, minimálisan kopik csak, nem hagy sok nyomot a dolgokon, amikkel érintkezik.
A NYX shine loud termékcsaládja nem lett a kedvencem, úgy általában...nagyon beleszerettem a sötét türkiz árnyalatukba, igazán tetszett az élénk pirosuk, és a sötét barnás bordó is egy álomnak tűnt...Viszont ezek a színek egyszerűen katasztrofálisak voltak...ellenben a természetesebb, világos árnyalatokkal! Ezek sem extra tartósak, de egész kényelmesen kibírják a napot, minimális javításokkal, az állaguk sűrűbb (így nem folyik állandóan az ember szájába), közepesen gyorsan száradnak, egyáltalán nem szárítanak. Kopni nem igazán kopnak, inkább darabokban peregnek le az ajkakról, de a javítások után olyan, mint új korában. A hozzátartozó szájfény nekem egyáltalán nem kényelmes, elnehezíti az ajkakat és bár védi a terméket, meg ellenállóbbá teszi, én általában inkább magában használom a rúzs részt.
A NYX suede matte ajakrúzs formula az egyik kedvencem, púderes, kényelmes, tartós, nagyon szép az eredmény. Ez az árnyalat számomra a tökéletes nude, és ha bármikor kétségeim lennének a rúzsválasztással kapcsolatban, biztosan ehhez fogok nyúlni. A kopása is egyenletes, javítani is szépen lehet, a felvitel is kényelmes és egyszerű...Egyszerűen IMÁDOM!
A Catrice vegan collagen formulája az előző év végének/a mostani év elejének a hatalmas felfedezése volt. Négy árnyalatom is van belőle, imádom mindet. Nagyon kényelmesek, gyönyörűen siklanak az ajkakon, nagyon tartósan megmaradnak, egyáltalán nem feltűnő a kopásuk, könnyen javíthatóak, és úgy egyáltalán nagyon szép az egész összhatás. Ez az árnyalat nagyon emlékeztet arra az essence rúzsra (On the catwalk), amit a sikeres forgalmi vizsgámra vettem magamnak és a ballagásomon is rajtam volt, és miután megromlott, állandóan kerestem egy hasonló árnyalatot...Na ez olyan, csak a formulája sokkal jobb! Ha olcsó és jó minőségű rúzsokkal akartok kísérletezni, a Catrice és essence háza táján is rengeteg érdekességet lehet találni (nekem már akkora essence rúzskollekcióm lett, hogy lehet be se kellene ismernem, mekkora).
Az utolsó a listán a The Balm kultklasszikus folyékony rúzsa, ami bár nagy tartóssággal csalja magához az érdeklődőket, sajnos ezt nem teljesíti. Teljesen átlagos folyékony rúzs, az állaga kényelmes, szépen fed, közepes gyorsasággal szárad és a tartóssága is közepes...Viszont ez a narancsos pirosas-nude árnyalat olyan, mintha valaki az őszt folyékony rúzzsá változtatta volna, és mivel nagyon kedvelem a narancsos-bordós szemhéjpúdereket, ezzel sem bírok betelni. Az illata kellemes, mentolos, viszont egyáltalán nem bizserget, és a mini kiszerelése ellenére rendkívül kényelmesen lehet vele dolgozni is. Nagyon élvezem a használatát.
 
félárnyékban

A futottak még kategóriában az essence Cool collagen ajakrúzsa is jelen van My advice árnyalatban, de úgy láttam, hogy a mostani őszi szortiment frissítésnél lecserélték/lecserélik egy másik vonalra. Egyébként számomra a tökéletes ajakszín, nagyon kényelmes, és jól hidratál, és nagy valószínűséggel lesz összehasonlító bejegyzés róla és az új verzióról a blogon is.

Mára viszont ez minden, pihenjetek, emlékezzetek a szeretteitekre, idézzétek fel a boldog közös pillanatokat, és örüljetek, hogy lehetőségetek volt osztozni rajtuk! :)

Ui.: remélem értékelitek az időzítésem időpontját! :P

1 megjegyzés:

  1. Mindegyiknek szép színe van, ám én most megint a rúzsmentes korszakát élem az életemnek, ahol körömlakkozok, és parfümözök. :D

    VálaszTörlés

Mondd el véleményedet, vagy tedd fel kérdésedet! :)