2014. március 9., vasárnap

Horizon

Sziasztok! :)
Ma egy természetes sminknek indult dolgot szeretnék megmutatni nektek...ezzel a poszttal lelövök egy poént (konkrétan felfedek egy tesztet), de nem baj...Nagyon régóta gondolkodtam, milyen természetes sminket tudnék csinálni...végül úgy döntöttem, hogy a legtermészetesebb színeimhez nyúlok: barna, zöld...Sose csináltam még négy színnél többől álló sminket, szóval ilyen szempontból ez újítás volt...ahhoz képest, hogy természetesnek indult, sikerült egy nagyon erős sminket készítenem, ami sajnos a kiszáradt (előző nap kozmetikusnál voltam, és a gyanta nem feltétlen tesz jót az ember bőrének) bőrömön elég érdekesen nézett ki, és akárhogy korrigáltam, egyszerűen "recés" maradt a teteje...Sajnos a kreativitásom elkapott (angol órán csütörtökön), így a természetes smink már csak kósza gondolat volt, mire a végére jutottam az ötletelésnek...ezek után egész fizikán a kivitelezésen gondolkodtam, és a végén meg is valósítottam...ha kicsit egységesebb lenne a bőröm, szerintem jobban nézne ki, és az eldolgozás és korrigálás nem mentett meg, szóval azt nem mondanám, hogy meg vagyok vele elégedve...vagyis élőben szép volt, nem látszottak az egyenetlen szélek, de képen nagyon szépen látszanak, és engem nagyon zavarnak...nem kevés időt töltöttem azzal, hogy kijavítsam a hibát, de egyszerűen nem tudtam vele mit kezdeni...A színek is élőben sokkal élesebbek, szebbek és erősebbek voltak, sajnos ezt se tudtam teljesen visszaadni...
De mindegy a lényeg az, hogy ennek ellenére szeretném megmutatni nektek, ugyanis ennél természetesebb sminkem még soha nem volt...:P

Felhasznált termékek
  1. AVON ideal flawless kőpúder (fair) és essence púderecset -> Ezt alapozó helyett használtam.
  2. AVON supershock szemhéjpúderalap (light beige) -> Természetesen tartósítani is kell valahogy a szemfestéket...:)
  3. essence smokey eyes, ferde tus és satírozó ecset -> Velük nagyon könnyen ment a sminkelés, de szerintem lehet nem ártana még pár darab belőlük tartalékba (mindig akkor újítanak rosszabbra, mikor kezd tönkremenni az előző...)
  4. S-he fekete szemöldökceruza -> Csak a szemöldököm 10 percet vett igénybe, mire felrajzoltam...
  5. essence stays on and on and on szempillaspirál -> Na ő mondjuk nem nagyon látszik, de megpróbáltam...
Végül pedig a fantasztikus, utolérhetetlen friss szerelmem: Sleek ultra matte darks (V2) paletta...ez valami fantasztikus, zseniális, nincsenek szavak rá...tényleg...a tesztet csak azért halogatom, mert annyira elbűvölt, hogy a szavam elakad tőle, és nem tudok írni róla értelmesen...olyan szép...olyan...hát...*ahw*...ennél jobban nem tudom összefoglalni...:)
A színek amiket használtam belőle: Orbit, Ink, Noir, Dune, Paper bag, Fern...
Egyébként a paletta használatáról annyit: függő lettem...első sminkem, és úgy érzem, hogy még rengeteg, rengeteg közös "kaland" vár ránk, és egyszerűen úgy érzem, hogy lehetetlen nélküle "élni"! (Vagyis sminkfüggőknek kötelező!!!)
A címet azért kapta, mert alul a föld, felül az ég látszatát keltem...A krém és barna szemfestékek átmentek zöldbe, az kékesbe...A fekete csak azért kellett, mert vastag alsó vízvonal kifestés nélkül semmilyen smink nem mutat jól rajtam - annak ellenére, hogy örökös smink hibaként tartják számon...amivel nem értek egyet, én hülyén nézek ki nélküle (vagy legalábbis nagyon kényelmetlenül érzem magam nélküle), és nem fogok csak azért leszokni róla, mert egyesek szerint ez baki...
Gondolkodtam rajta, hogy berajzolom, hogy hol mit használtam, de inkább csak leírom: Dune a belső szemzugba, beledolgozva a Fern, ami a külső szemzugnál összedolgozva az Orbittal, ami fent átmegy az Inkbe, alul a szempilla tőben a Paper bag szerepel, a földet, a füvet, és az eget szimbolizálva...A szempillám pedig nem tudom miért néz ki ennyire barnás-seszínűnek, mert a szempillaspirál a kézfejemen elég intenzív fekete maszatot hagyott - direkt kipróbáltam...Egyébként ezen a képen jobban látszanak a recéim sajnos, legközelebb megpróbálok még jobban aláhidratálni, vagy ilyesmi...


Na szóval így sikerült a legújabb - és legtermészetesebb - natúr sminkem...Nektek tetszik? Van valami ötletetek, vagy praktikátok, ami a "lemezes" bőr problémát úgy oldja meg, hogy rá lehet sminkelni??? :)
Kellemes vasárnapot, boldog nőnapot (utólag), Eilithnek meg jó munkát (ha idetévedne - és még lóg a szemével...>.<) kívánok! :)





6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép színeket használtál, ígéretes ez a paletta :) Annyi tanácsot adnék, hogy a mélyítő vonalon lévő sötétebb színt próbáld picit jobban eldolgozni, így nem lesz olyan éles a vonala, hacsak nem akarsz cut crease sminket :)
    A lemezes bőr problémája nálam is meg volt, nekem a homlokom a gyengém. Konkrétan pikkelyekben hullott róla a bőr, nem lehetett normálisan sminkelni tőle. Garnier olajmentes BB krémem volt, azt használtam minden nap, de csak rátett egy lapáttal. Amióta viszont minden este krémezem az arcomat sokkal szebb a bőröm, és a Garniert is leváltottam Avon CC-re. Az egy csodaszer! Szóval nekem ezek váltak be :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet! :)
      A CC nekem is meg van, és én is imádom, de friss gyanta után sose merek semmilyen krémet magamra kenni, mert félek hogy begyullad...egyébként először eldolgoztam (szintén a dune árnyalat segítségével, hogy azért ne legyen "foltos"), de úgy nem tetszett...úgy éreztem, úgy nézek ki, mint akinek bevertek...szóval letöröltem a szélét és visszafestettem "élesen" aztán szépen megigazítottam, hogy legalább ott legyen egyenes vonal (ha már a száraz részeknél nem jött össze)...szóval direkt "vágtam el"...(fent is így akartam, de a sok száraz rész miatt az ott konkrétan nem ment...:/)

      Viszont tanácsodat megfogadva rászokok a rendszeres krémezésre - a testápoló után ez a másik dolog amit folyton lespórolok...>.< :)

      Törlés
  2. Nekem alapvetően tetszik: ) érdekes úgy az egész, tudom minek szántad, de így jobban tetszik, szeretem az extrém dolgokat: ) Amúgy Szilvinek igaza van, bár én nem mindig bajlódom a mélyítő vonallal, hanem a szemöldökcsont alá világosabb szemhéjpúdert viszek fel, de ugye ahány ház annyi szokás, nem mindenkinek áll jól az ami másoknak: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen...meg ha azt vesszük ez természetes...:D
      Csak nem az emberek bőrén...sajnos én nem tudok természetes sminket viselni, és itt a tökéletes példa arra, hogy még csinálni se...pedig tényleg gyorsan be kéne gyakorolnom valami egyszerű, de nem borzasztó természetest...:D

      Törlés
  3. Szia!
    A minap találtam a blogodra, és lenne néhány tanácsom azzal kapcsolatban, ha sminkes oldalt szeretnél csinálni.
    Első a lakkozás... Jobban figyelj rá, hogy ne menj a körmödön kívülre, ha mégis előfordul, száradás után mosd le egy acetonos fülpiszkálóval, mert ez így igénytelennek hat, olyan, mintha egy kislány játszott volna.
    Illetve a smink. A megnevezése téves, mivel a természetes (natur) smink egy egészen egyszerű, leginkább kontúrozást/csontosítást takar, ahol már ennyi erős, különböző színt használsz az már beauty vagy fashion - de erre nem mernék ilyet rámondani. A mozgószemhéjon sokkal nagyobb fejű, lehetőleg szőr ecsettel dolgozz, és satírozd össze a színeket minden esetben, ha természetes hatásra vágysz. A mélyítővonalat ne húzd be végig, és az is legyen átmenetes, kevésbé intenzív, így elkerülheted azt is, hogy satírozás után pandának nézz ki. Írod, hogy nem áll jól vastag alsószemhéj-festés nélkül semmi smink - ezt helyettesítheted annyival, hogy a vízvonalat fekete szemceruzával kihúzod, alatta pedig ugyanúgy árnyékolsz, mint a felső részeken (kéne!). Minél jobban eldolgozod a színeket, annál szebben fog mutatni. A ráncok eltüntetéséhez pedig megfelelő alapozás szükséges, illetve megfelelő mennyiségben felvitt szemhéjpúder.
    Sokat gyakorolj még, olvass sok sminkes blogot, tippet, trükköt, praktikát, nézz videókat, és akkor bele fogsz jönni! Sok sikert és kitartást a továbbiakhoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm az építőjellegű kritikát, és a tippeket! :)

      A körömlakkozás (és többnyire a rúzsozások is, ha láttál olyat itt..vagyis ha nézted) sajnos elég ramaty minőségben kerülnek ide, ugyanis nem nagyon szokott időm lenni arra, hogy normálisan megcsináljam a kép erejéig, általában másnap szoktam már leszedni a bőrömről a festéket, és akkor már a fényképezésre nem lenne időm...A rúzsozás is azért néz ki néhol úgy, mintha belecsókoltam volna egy vödör festékbe. xD

      A természetes smink elméletét tudom, de mint írtam ez elég hamar elkanyarodott tőle...eredetileg egy krém-világos barna lett volna, csak megláttam a zöldet, és a posztban viccként lett említve, hogy végülis természetes lett...(mivel a föld színeit használtam)
      Az meg nem az én hibám, hogy nem áll jól, és inkább átfestem az egészet erősen...
      A ráncok: őszintén bevallom 18 évesen én még nem érzem magam ráncosnak (tehát nem nagyon szakosodok a ráncok elfedésére még), mostanában viszont nem vagyok jó passzban és a zombiszerű fejem miatt spóroltam le az egész arcos képet innen...(és a rossz passzom miatt volt szükségem erre, hogy lekössem magam, és feldobjon)
      Plusz alapjáraton szeretek panda-maci lenni...Többnyire erős fekete-szürke szemfestéssel, "igazi" pandaként létezek (mint pl a képemen), ugyanis az az egyetlen olyan, amiben mindig minden esetben komfortosan érzem magam...

      Egyébként sok sminkes blogot olvasok, de az enyém nem az...És nincs időm olyan hű de komolyan foglalkozni vele (sajnos sokkal kevesebb időm van rá, mint szeretném), viszont azt le kell szögeznem, hogy NEM SMINKES BLOG vagyok...A blogom célja az, hogy bemutassam a termékeket, és átfogó véleményt írjak róla, valamint színmintákat mutassak (az igénytelen kivitelezés az mindig a kapkodás hibája), és szerintem a funkcióját ellátja...

      Amúgy ez egy hobbi, és őszintén bevallom, hogy nem szeretnék vele a későbbiekben semmit kezdeni (nem vágyok sminkes/kozmetikusi pályára), szeretek tesztelgetni, és megvédeni az embereket az esetleges rossz termékektől...A többi hobbim: csövelés - közterezés, koncertre járás, gitározás - ami eleve megöli a körmös posztok nagy részét, ezért csapok gyakran össze egy-egy körmös bejegyzést...
      És ezek szerint a személyes dolgokat meg se nézted, persze nem baj, ha nem kötlek le, nem várom el, hogy átnézd azokat is, viszont ha mégis arra fele jársz, akkor meg tudod, hogy punk-metálos keverék vagyok, és a sztereotípiákat alapul véve szerintem én még így is az igényesebbekhez tartozok...:)

      Törlés

Mondd el véleményedet, vagy tedd fel kérdésedet! :)