2022. augusztus 31., szerda

TOP5 kedvenc utazásbarát szemhéjpúder palettám

 Üdv!

A mai bejegyzésben olyan olcsó, vegán szemhéjpúder palettákról fogok nektek írni, amik akár egész nap kibírják az ember szemén, még a 35°C feletti hőmérsékletekben is - mert mi lenne időszerűbb, mint nyaralásra alkalmas palettákkal búcsúztatni a nyarat. Mielőtt magukra a termékekre térnénk, fontos bemutatnom a szemhéjamat, ugyanis még a legkedvesebb megfogalmazással is problémásnak számít: rejtett, olajosodik, ráncos - ha ez nem lenne elég, kombinált a bőröm, ami azt jelenti hogy az arcom többi részét figyelembe véve igen változatos termékekkel kell a szemhéjamon is fellépnem...Így amikor tartósságról beszélek, azt mindig "megfelelő előkészületek" után kell érteni, ami esetemben azt jelenti, hogy az alapozó, a korrektor és a szemhéjpúderalap egymásra kerül, aztán vízálló púderrel az egészet fixálom, aztán lefújom sminkfixáló sprével, és miután befejeztem a sminket, utána is lefújom sminkfixáló sprével (ha esetleg éppen zsírosabb időszaka van a bőrömnek, a második adak fixáló spré előtt még egy adag áttetsző púder kerül fel).

A csoportképen látható az összes termék, bár először nem voltam benne biztos, hogy az összes darabomat előkapjam adott termékből, vagy csak a kedvenceimet. A végén úgy döntöttem, hogy mindet megmutatom, így tudhatjátok, hogy melyik árnyalatok alapján írom meg a véleményemet róluk, és annak megfelelően választhattok közülük.

árnyalat: Chocolate
Azt hiszem, az Alverde quadjai a legkevésbé megbecsült drogériás termékek közé tartozik a blogger körökben. Nem tudom, hogy miért nem csap le rá mindenki: olcsó, natúr, szépen pigmentált, elképesztően kényelmes dolgozni vele, és nagyon tartós. A múltban két különböző zöld és egy lila árnyalathoz is volt szerencsém, és mindenkit biztosíthatok: az erős, színes színek éppen ugyanolyan jól működnek, mint ez a nude. Bár most éppen csak ez az egy van a birtokomban, nagyon valószínűnek tartom, hogy a későbbiekben még fogok belőle tartani párat.
árnyalatok: Express, Motivate
A Relove by Revolution márka úgy tűnik leváltotta az i <3 revolution almárkát, abban az értelemben, hogy kimondottan kedvező áron kínálják a termékeiket. Ezt valószínűleg azért engedhetik meg maguknak, mert a csomagolásaik dizájnja rendkívül minimális, de a minősége így sem gagyi...A benne lévő termékek minősége meg pláne nem gagyi! Bár ez kicsit spoiler lesz egy másik bejegyzésből, van olyan Relove termékem, amit jobban kedvelek, mint a többszörösébe kerülő márkának az azonos termékét. A szemhéjpúder palettái sem okoztak csalódást. A fényes árnyalatok hajlamosak kemény réteget növeszteni a tetejükre, ahogy az olajos ecsettel érintkeznek, de egyébként nagyon puhák, szépen eldolgozhatóak a színek. Míg az Express tökéletesen alkalmas arra, hogy nem túl kreatívan kiválasszunk egy oldalt, és teljes sminket csináljunk vele, a Motivate inkább egy tökéletes kiegészítő paletta a kollekciómban...Ha van egy fényes színem, amihez nem jut eszembe, hogy mit kéne párosítanom, biztos, hogy ez a kis paletta fog előkerülni - mondhatni kiegészítő palettának vettem, annak is tartom, de ettől függetlenül önmagában is tökéletesen megállja a helyét.
árnyalatok: Vivid Burgundy Look, Warm Spice Look, Golden Nude Look
A Catrice 5 in a box palettáit sokkal nehezebb volt levadásznom, mint elsőre gondoltam volna, ugyanis csak a nagy display-es Müllerekben kapható, nálunk pedig ilyen csak egy van, és ott se volt sose, úgyhogy végül rendelnem kellett...aminek meg is lett az eredménye: szegény Golden nude look-ban áldozatul esett néhány szín a szállításnak. Ez is bizonyítja, hogy mennyire puhák ezek a festékek, szinte krémesek, viszont nem vettem észre, hogy megjelenne a tetejükön az a kemény réteg. Kicsit féltem attól, hogy rózsaolajat tartalmaznak, mert ha valami nem hiányzik az én szememnek, az az akármilyen olaj, de ennek ellenére nagyon felülteljesítette az elvárásaimat. Kényelmes dolgozni velük, nagyon tartósak, és a másik kettőt (ami nem tört el) utaztatni is merem és mégsincs semmi bajuk, úgyhogy azt mondanám a csomagszállítók az én csomagommal kosaraztak, valószínűleg annak esett áldozatul a harmadik. Őszi szortiment frissítéskor kiadnak egy új árnyalatot, ami nagyon tetszik, illetve lehet a már megjelentek közül is fogok még választani, mert ez a legmegbízhatóbb drogériákban kapható szemhéjpúder szerintem. A benne levő termék mennyisége nem nagy (0,8g/szín), de számomra ez csak még vonzóbbá teszi az egészet, mert nagyon kielégítő elhasználni egy szemhéjpúder palettát, és örülök, hogy ezúttal nem 12-16 grammon kell átverekednem magam. Imádom őket!
árnyalatok: Truffles, Pumpkin Pie, Cream&Sugar
Nagy szívfájdalmam, hogy az elf termékei (már) nem kaphatóak Magyarországon, még nagyobb szívfájdalmam, hogy a nemzetközi oldalról sem szállítanak Magyarországra. A Müllerben egy ideig lehetett kapni a professional termékvonalukból néhányat, de ezek a bite size termékek sose jutottak el hozzánk...Az első számú megjegyzésem itt az lenne, hogy a bite size pirosító-highlighter duójának a csomagolása kép alapján egyezik a Relove pirosító-highlighter csomagolásával, így feltételezem, hogy ugyanott gyártatják a termékeiket, és így engedhetik meg maguknak mindkét márkánál, hogy olcsón adják őket. HA hozzá tudnék jutni a márkához, valószínűleg ezt mondanám a kedvenc drogériás márkámnak, nagyon megfizethető, jó minőségű, és a márka kezdetétől vegán termékeket árulnak. Ezek a kis paletták mindent felülmúlnak. Sokkal jobb minőségük van, mint a The Balm és a NYX - és őszintén az összes drága szemhéjpúderemnek. A cream&sugar jött velem nyaralni, és bár tíz nap alatt megcsömörlöttem a színétől - legyünk őszinték, elég átlagos nude színei vannak - a termék minősége minden nap újra meg újra meg újra lenyűgözött...14 órákat kibírt rajtam úgy, hogy a programok nagy része egész napi séta és túra volt a tűző napon...minden nap...újra meg újra. A csillámos árnyalatokon sajnos itt is képződik réteg, de egyébként remekül lehet használni, és nagyon szépen pigmentáltak a színek, amelyik pedig elsőre nem intenzív, azt gyönyörűen fel lehet építeni. A színválaszték elég jó, de mivel én kissé túlárazva rendeltem őket (valami román webshopból ráadásul, ahol nem is volt olyan nagy a színpaletta), úgy gondoltam, hogy inkább a biztosra, az elhasználható természetes árnyalatokra megyek. Egyébként ezek a paletták csupán 3,5g terméket tartalmaznak, szóval nagyon kényelmesen elhasználhatóak, és az én tervem is ez, mert egy szem púdert sem akarok elpazarolni belőlük.
árnyalatok: Dancing Green; Bronzed This Way; Ice, Ice Baby

Ha hiszitek, ha nem, az essence kis palettái közül csupán egyet vettem én magamnak...és abba az egybe is iszonyatosan beleszerettem...A másik kettőt a páromtól kaptam szülinapomra, és amellett, hogy színt remekül választott és minőséget is remekül választott, borzasztóan meghatódtam azon, hogy mennyire figyelmes...ugyanis az én kicsikémnek az volt a terve, hogy bátorítani fog, hogy éljek a hobbijaimnak (is, újra), és úgy gondolta, hogy ennek jeleként szerez nekem néhány vegán sminkterméket, amikről úgy gondolja, hogy tetszenének...és telitalálat volt. Az árnyalatok minősége eltérő, a csillámosak hajlamosak kicsit darabosabbak lenni, de a pigmentáltság gyönyörű, nem képződik réteg a felszínükön, a színekből pedig remek sminkeket lehet csinálni - amik nagyon sokáig fennmaradnak...Arról nem is beszélve, hogy nagyon masszív és praktikus a csomagolása. Kis helyen is elfér, van benne tükör, és ha az ember leejti sem történik semmi. A felirat/minta kopik az elejükön, de úgyis az számít, ami belül van...belül pedig 4,5 grammnyi remek minőségű szemhéjpúder van...

Nektek mik a kedvenc utazópalettáitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el véleményedet, vagy tedd fel kérdésedet! :)