2021. szeptember 9., csütörtök

Sminkkollekció - 1. rész: Arcra való termékek

Sziasztok!

Kicsit megújítva visszatérek a sminkkollekciós bejegyzésekhez is, mivel már nincs értelme az állatkísérletes termékeket keresni (1-2 bennmaradón kívül nincsenek), úgy gondoltam, ezúttal inkább leltározok. A leltár azért is jó, mert jövőre látni fogom, hogy csak használat-vásárlás (és megromlás) útján mennyit változott a kollekcióm. Az utóbbi években egyébként rengeteget változott a kollekcióm, többnyire agresszív szelektálással, de voltak elfogyott termékek, voltak újravett termékek és voltak, amik megromlottak. A lényeg, hogy a "megújult" sminkgyűjteményemnek olyannak kell lennie, hogy bármihez nyúlok, használható legyen...Ha hunyott szemmel benyúlok a készletbe, semmi ne akadjon a kezembe, ami nem kompatibilis velem - oké, arcra való termékeknél nyilván a bőröm aktuális általános állapota és árnyalata is fontos, de a termékek minőségének olyannak kell lennie, hogy akármelyiket használni tudjam, még akkor is, ha esetleg az adott terméket kevésbé kedvelem. Az utóbbi időkben tanultam meg egyébként a bőröm állapotának megfelelően sminkelni is, ugyanis mostanában szomjazott a bőröm (és amúgy foltokban olajosodik, a kombinált bőrtípus csodája), és egyszerűen nem volt szívem ráhúzni a jó vastag réteg mattító alapozóimat, a jó kis pórustömítő pórusfinomító primeremmel. Könnyedebb és/vagy hidratálóbb dolgokra volt szükségem - nem mintha olyan sokat sminkelnék mostanában.
A leltározás listákban fog történni, bár még vár rám némi szelektálás...Többek között a romlott szemfestékeimet is ki kellene válogatni - most aktívan dolgozom ezen, direkt olyan termékeket használok, amikről feltételezem, hogy megromlottak, és figyelem a bőröm reakcióját ezekre a dolgokra. Nem számít, a lényeg, hogy még hosszabb folyamat vár rám, hogy az egész készlet teljesen használható legyen, addig meg megmutatom azokat a kategóriákat, amikkel már túl vagyok ezen a "nagy átválogatáson" - egyébként a palettákat nagyon szívesen szelektálnám veletek, mert a romlott termékeket is visszadobom a nem romlottak közé (nincs is helyem, van egy rakás új palettám, tiszta káosz van), és valószínűleg elég látványos meg érdekes lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy nekem van ilyesmihez energiám. Jövőre egyébként tervezem, hogy különböző kihívásokkal termékek elhasználására ösztönözzem magam, de egyelőre annyira örülök neki, hogy újra élvezem a sminkelést, hogy nem akarom ilyen "kényszerrel" elrontani a sminkelős kedvemet - na abban is hatalmas segítség lesz ez az online leltár. :)

Az elmaradhatatlan csoportkép...Azt hiszem, itt be kell vallanom, hogy van néhány dolog, amit direkt tesztelgetni vettem, és van néhány dolog, amiknek a formulájára voltam csak kíváncsi, de nem volt még lehetőségem tesztelni őket. Igyekeztem logikus kategóriákban fotózni a külön képekre, de néhány termékből olyan kevés van (csak a szükséges mennyiség, vagy mert "azért egy legyen már itthon" vettem belőle), hogy muszáj volt összevonnom őket. Fontos megjegyeznem azt is, hogy van jó néhány olyan termékem, amit már nem forgalmaznak, vagy esetleg limitált kollekciókból származnak.

fixálók, primerek

Revolution matte fix oil control fixing spray
Revolution pro fix amazing makeup fixing spray
essence prime+ studio hydrating+skin refreshing primer
Makeup Obsession all a blur blurring primer

alapozók

NYX can't stop won't stop full coverage foundation (porcelain)
Catrice all matt plus shine control make up (light beige)
Catrice HD liquid coverage foundation (light beige)
NYX total control drop foundation (porcelain)
Stargazer pro foundation
Revolution conceal&define full coverage foundation (F1)
essence hello, good stuff! tinted beauty creme (light)
essence pretty natural hydrating foundation (neutral vanilla)
Revolution conceal&define satin matte powder foundation (P2)

korrektorok

Catrice camouflage cream (ivory)
Catrice liquid camouflage (fair ivory)
Catrice liquid camouflage (porcellain)
NYX HD studio photogenic concealer (alabaster)
Revolution conceal&define (C1)

púderek

Catrice 5in1 setting powder
Stargazer loose powder (white)
essence all about matt fixing compact powder
essence all about matt fixing compact powder (waterproof)

kontúr, pirosító

Revolution ultra contour palette
Misslyn Beach please bronzing&contouring powder (Fiji fever!)
Revolution fast base blush (blush)
Rival <3 me rouge powder (vintage rose)

highligherek

Misslyn glow for it! strobing powder (here we glow!)
Trend it up natural radiant higlighter (So this is Christmas...!)
NYX duochromatic illuminating powder (twilight tint)
Revolution cheek kit (take a breather)
L.O.V LOVillusion holographic highlighter palette (prismatic attitude)
Revolution skull highlighter (ghosted)
elf highlighter (moonlight pearls)
Revolution PRO supreme highlighter (ice)
Makeup obsession glisten cosmic crystals highlighter
WIBO #mychoicewibo shimmer (golden cream)

Ezek az arcra való termékeim, ha ismertek valamit, szívesen várom a Ti véleményeteket is, ha kíváncsiak vagytok részletesebb véleményre, szívesen leírom a tapasztalataimat velük. A következtetés, amit pedig levonok ebből a bejegyzésből, hogy nem vehetek több highlightert, és hogy valószínűleg jövőre a folyékony dolgok ritkításával kell foglalkoznom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el véleményedet, vagy tedd fel kérdésedet! :)