2021. december 2., csütörtök

Catrice 20H Ultra Precision Gel vízálló szemceruzák (teszt)

Sziasztok!

Ma egy olyan termékkel jöttem, ami viszonylag újdonságnak számít - igen, tudom, meglepő, hogy nem évekkel később jut eszembe, mikor már nem is kapható. A rövid történet, hogy szerettem volna néhány szemceruzát, ugyanis az utóbbi időkben úgy éreztem, szívesen használnám őket, de aztán a kollekcióm úgy alakult (a vonatkozó bejegyzés óta), hogy mindössze két szemceruzám maradt...Ez elég tartósnak hangzott, bár a 20 órás tartósságot biztosan nem fogjuk letesztelni, és az az igazság, hogy mostanában olyan 5-6 óránál tovább nem is viselek sminket, de annyit simán kibír kopás nélkül, ugyanolyan intenzív 6 óra múlva, mint felkenéskor volt...Továbbá a termék vegán, nagyon jó színekben árulják, és olyan matricával zárták le a kupakot, hogy nem lehet feltűnés nélkül kinyitni...Ha eltekered és elszakad az is látszik, ha lehúzni próbálod, akkor nyúlik (majd látni fogjátok a képen, hogy milyen "csúnyán" nyitottam ki én is a sajátjaimat). Szerintem ez tök jó, mert így biztosra mehetünk, hogy senki nem nyúlt bele előttünk a termékbe, és mégse kell hozzá plusz anyagot használni (tekintve, hogy ez a vonalkódos matrica amúgy is rajta lenne a terméken). A választásom négy árnyalatra esett: fekete (010, black), sötétszürke (020, grey), sötétzöld (040, warm green) és bordó (080, berry plum).

fentről lefele: 080, 040, 020, 010
A csomagolás színe azonos a benne található termék színével, és a szokásos automata szemceruzát kapjuk, a kupak alatt a termék "nyakát" lehet tekerni, a termék végében nem kapunk kis faragót, ami felesleges is lenne, mert olyan vékony a hegyük, hogy még ha kopnak sem lesz kényelmetlen a használatuk.
balról jobbra: 010, 020, 040, 080
Egy kicsit féltem is először tőle, mert a Trend it upnak próbáltam azt a nagyon keskeny fajta szemceruzáját, aminek a színe gyönyörű volt, de folyamatosan eltört...Na itt nem kell ettől félni! nagyon kényelmesen használható ez a vastagságú hegy, szörnyen precízen lehet kihúzni a felső szempillatövek vonalát is vele - bár én általában a közepes vastagságú tusvonalakat kedvelem.
balról jobbra: 010, 020, 040, 080
Mind a négy szín nagyon könnyedén siklik, és nagyon könnyed állaga is van, szinte nem is érezni, hogy az ember felkente. A szürke és a bordó valamivel áttetszőbben fedett, de a feketét és a zöldet is építeni kellett az intenzív szín érdekében. Nehézkesre, ragacsosra szárad viszonylag gyorsan (megdörzsöltem a kezemen), de viselni továbbra is kényelmes. Vízvonalon használni én nem tudtam, ugyanis a termék nem tapadt meg az eleve nedves felületen, és akárhogy próbáltam, mindig "elcsúszott" rajta - arról nem is beszélve, hogy egy idő után felpislogtam a szemhéjam tetejére is a színt (valószínűleg ez az én szemhéjam hibája)...
kézáztatás után
A vizet bírja, itt a jobb oldalon a bordón látjátok azt a kis kör alakú valamit, az egy vízcsepp, ami megült a terméken...Nem tudom, milyen víztaszító varázslat van benne, de egyáltalán nem zavarja az áztatás őket.
vizes dörzsölés után
A vizes dörzsölésre ennyire kenődtek el, de nagyon durván, papírtörlővel dörgöltem, és aki a szemét dögöli ilyen erővel, az egyrészt megérdemli, hogy elkenődjön a szemfestéke, másrészt valószínűleg napokig égni fog a szemhéja, mivel nekem is piros lett a kézfejem, és elég sokáig tartott neki megnyugodni. Kétfázisú, olajos szemfestéklemosóval is elég nehéz volt ledörzsölni a kézfejemről a mintát, szóval nagyon tartós tényleg.
 

Összességében egy nagyon precíz, tartós szemceruzáról van szó, amiből nagyon könnyű olyat választani, amit még senki nem bontott ki (így később szárad ki). Nagyon tetszenek, szemmel fogom tartani a kollekciót, hátha érkezik még valami jó kis szín, de nekem az állaga nem lett a kedvencem...Nem annyira tetszik, hogy építeni kell a színeket, mert csúszkálnak és az sem, hogy utána "ragacsosra" szárad, és legyünk őszinték: azt se bánnám, ha nem ragadna át a szemhéjam tetejére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el véleményedet, vagy tedd fel kérdésedet! :)