2020. február 25., kedd

Catrice ICONails - Orange is the new black

Sziasztok! :)

Nem hittem, hogy ilyen hamar tudok jönni egy bejegyzéssel - és nem is túl pozitív az oka, hogy ilyen gyorsan tudtam újat írni, de azért remélem hasznosnak találjátok! :)

Ugyanis ma megnézzük közelebbről a címben említett körömlakkot...Nem hittem, hogy fogok még körömlakkokról írni, mert egyáltalán nincs türelmem körmöt lakkozni, és évek óta ugyanazt a néhányat használom, és szerintem nagy részüket nem is gyártják.
A körömlakk kollekcióm is hatalmas változásokon ment keresztül, a 130+ lakkomból talán 45-50 maradt meg, majd lassan át kell rajtuk mennem megint, akkor pontosítok...Viszont eléggé...egyhangú a kollekcióm...többnyire fekete, piros, bordó és zöld árnyalataim vannak - néhány sötét kékkel és lilával. Viszont valamelyik nap azzal ébredtem, hogy nekem kell egy "tökszínű" körömlakk őszre...És így jutottam ehhez a darabhoz Müller szombaton.

Az eredeti ára 899 Ft és 10,5 ml terméket kapunk érte, a formula pedig vegán és acai olajjal gazdagított (utóbbiról őszintén fogalmam nincs, hogy mit jelent). A csomagolás téglalap alakú, nekem utoljára akkor volt Catrice körömlakkom, amikor hengerek voltak, a kupak teteje levehető, és alatta kis köralakú kupak zárja a terméket. Ami elég kényelmetlen megoldás: egyrészt, én mindent elejtek amúgy is, és ha megfeledkezem magamról, nem biztos, hogy nem próbálom a külső borításnál megemelni a körömlakkot; másrészt, a kis kupak bordázata nagyon durva, és eléggé fájdalmas lefeszegetni a termékről. Az ecset mérete közepes, kényelmesen használható, nem csíkoz. A terméket könnyű egyenletesen felvinni, a szín intenzív, szépen terül. Sajnos a körömvégeim miatt kellett 3 réteg belőle, hogy ne látszódjon át, de ha valakinek rövidebb a körme, elég kettő is. A száradási ideje (életmentő száradásgyorsító cseppel is) borzasztó: négy órával a felkenése után mentem aludni, és így is párnalenyomatos lett - általában olyan pózban alszom, hogy nem lesz lenyomatos a körmöm (mármint...mindig éjszaka festek, elalvás előtt, és soha nem lesz lenyomatos). A tartóssága röhejes..."Hosszantartó, hét napos színt" ígér, ehelyett másnap délutánra minden körömvégemről lekopott és kettőről le is pattant...úgy, hogy nem takarítottam, mosogattam, nyúlkáltam vegyszerekben...
És ezzel el is jutottunk addig a részig, hogy hogy írhattam ilyen gyorsan bejegyzést: a hétvégén jobban ráértem, és azt hittem, hogy pár napom lesz a körömlakkal, hogy tudjak tartósságról írni, nem gondoltam, hogy már másnap kijelenthetem: eddig bírta...DE eddig bírta.

Ha van köztük olyan különleges szín, ami tetszik, és hasonlót nem leltek máshol, javaslom megvételre, hiszen pont ilyen narancssárgára vágytam (nem valami élénkre), és nem bántam meg teljesen, hogy megvettem, a borzasztó tartósság ellenére (valószínűleg nem sokat fogom használni, de ha tökölni akarok, itt lesz)...Máskülönben viszont azt mondanám, hogy nem érdemes innen pótolni az alapszíneiteket.

Ti próbáltátok a márka új körömlakkjait?
További kellemes hetet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el véleményedet, vagy tedd fel kérdésedet! :)